Historie

In 1976 is de heer Henk Wiersma gestart met zijn bedrijf nabij Itterbeck in Duitsland. Net even over de grens in een oud schoolgebouw. De activiteiten bestonden uit het ontwikkelen van electronica en machines voor de mechanische industrie.

Na enkele jaren was naast de electronische afdeling een sterk groeiende mechanische afdeling ontstaan. Ongeveer 7 jaar later heeft hij de ondernemingsactiviteiten verplaatst naar Hardenberg.

Vanuit deze Overijsselse plaats, waar Henk Wiersma overigens geboren en getogen is, heeft Itter B.V. een gestage groei doorgemaakt met opdrachtgevers als Philips, OcĂ©, Thales , Stork (Fokker) en VMI, die gedurende al die jaren trouw zijn gebleven aan hun solide toeleverancier.

Vanaf 2009 is zoon Frank actief bij het bedrijf betrokken geraakt. Gezamenlijk is er in 2013 besloten om een nieuw pand te bouwen en daarmee weer klaar te zijn voor de toekomst. In 2015 heeft de verhuizing plaatsgevonden richting de nieuwe locatie en heeft Frank Wiersma het stokje overgenomen.